Praca przy badaniu jedzenia? Superfoods i technologia żywienia
W dzisiejszej odsłonie cyklu „Zawód: inżynier” z moim gościem poruszam temat superfoods i ogólnie technologii żywienia. Posłuchajcie, co na ten temat ma do powiedzenia Asia Jurek
Niechcianymi owocami postępu w nauce i technologii są problemy, z którymi nasi przodkowie nie musieli się mierzyć, a które wynikają ze zmiany naszego trybu życia. To na przykład choroby cywilizacyjne, na które w obecnych czasach, siłą rzeczy, jesteśmy narażeni. Chcąc o siebie zadbać, warto wrócić do korzeni i odrzucić złe nawyki, zaczynając od rzeczy najbardziej podstawowej – od jedzenia. To właśnie żywieniem zajmuje się Asia Jurek, wyjątkowa specjalistka i badaczka działającą na pograniczu przemysłu, technologii i medycyny.
Posłuchajcie Asi, która opowiada o superfoods i o tym, co o popularnych żywieniowych przekonaniach mówią badania. Asia spróbuje także przekonać Was, że zamiast wybierać między głosem serca, a rozumu, warto podążyć za głosem… żołądka.
Spotkanie z Asią to przedostatnia odsłona cyklu „Zawód inżynier”, który powstał we współpracy z RocketJobs.pl, portalem pracy przyszłości.
Zobacz też: Życie w czasach eksplozji DANYCH [data engineer]